Blog

HIKVISION EASYIP 4.0 ACUSENSE H.265+

HIKVISION EASYIP 4.0 ACUSENSE H.265+

Νέα σειρά IP καμερών με deep learning, για δραστική μείωση των ψευδών συναγερμών

Η τεχνολογία AcuSense της HIKVISION, που εμφανίστηκε αρχικά στα νέα καταγραφικά Turbo-HD 5.0 και στα τα νέα NVRs AcuSense, είναι πλέον διαθέσιμη και σε IP κάμερες, στη νέα σειρά EasyIP 4.0.

Η υλοποίησή της εν λόγω τεχνολογίας βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, βαθιάς εκμάθησης (deep learning), οι οποίοι μπορούν να ταξινομούν και να ταυτοποιούν τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τους ανθρώπους, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το AcuSense μπορεί να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα, καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video.

Η τεχνολογία AcuSense υλοποιείται με πολύ ισχυρούς επεξεργαστές στις νέες κάμερες EasyIP 4.0 AcuSense, οι οποίες κατά τα λοιπά έχουν τα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών EasyIP 3.0. μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε είναι:

 • Κορυφαία συμπίεση βίντεο Η.265+ (HIKVISION Smart Codec), έως 80% αποδοτικότερη από το Η.264 και 50% από το H.265, για ταχύτερη ως 5 φορές αποστολή στο δίκτυο και ως 5 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους.
 • Πλήρης σειρά μοντέλων με αναλύσεις 2MP & 4MP.
 • VCA analytics: Human / vehicle, line crossing, intrusion detection, region entry / exit.
 • True WDR 120dB, 3D DNR, BLC.
 • Τεχνολογία DarkFighter, για έγχρωμη εικόνα, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.
 • Εξελιγμένος υπέρυθρος φωτισμός EXIR 2.0.
 • Ηλεκτρομηχανικό φίλτρο υπερύθρων (ICR-True Day/Night).
 • Triple streaming.
 • Υποδοχή κάρτας flash Micro SD/SDHC/SDXC ως 128 GB, για τοπική καταγραφή video και λειτουργία ANR (Automatic Network Replenishment).
 • Τροφοδοσία 12 VDC ή PoE (802.3af) σε αποστάσεις ως 300m (καλώδιο Cat6) ή ως 250m (καλώδιο Cat5E), σε συνδυασμό με PoE NVRs των σειρών NI-K και ΝΙ-Ι.
 • Δωρεάν υπηρεσία Cloud (Hik-Connect).
 • Εύκολη εγκατάσταση και παραμετροποίηση, χωρίς την απαίτηση ειδικών γνώσεων.

Να σημειωθεί, ότι οι εν λόγω κάμερες δεν υποστηρίζουν απλό video motion, καθώς και απλό face detection ή unattended baggage / object removal. Αν υπάρχει ανάγκη για τους αναφερόμενους απλούς αλγόριθμους ανίχνευσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάμερες άλλης σειράς που τους υποστηρίζουν.

Οι κάμερες EasyIP 4.0 AcuSense μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καταγραφή σε οποιοδήποτε NVR της σειράς ΝΙ-Κ ή NI-I ή ακόμη και σε κάρτα μνήμης Flash. Αν όμως θέλετε να ξεχωρίζετε τα events, αν δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους ή για οχήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε NVRs AcuSense, τα οποία διαθέτουν την εν λόγω δυνατότητα.

AcuSense Nvr’s

Η ανίχνευση συναγερμού, μέσω της ανάλυσης του video, στα παραδοσιακά συστήματα CCTV παρουσιάζει πολλά προβλήματα, γιατί οτιδήποτε κινείται στην εικόνα (φώτα, βροχή, χιόνι, χόρτα, δένδρα, έντομα, ζώα, κ.λ.π.) θα δώσει ψευδή συναγερμό. Επιπλέον, η χειροκίνητη διαδικασία αναζήτησης στο καταγεγραμμένο video είναι πολύ χρονοβόρα και επίπονη και μπορεί εύκολα να μην ανευρεθεί ένα βασικό συμβάν.

Αρκετοί ψευδείς συναγερμοί μπορούν να φιλτραριστούν βέβαια, με τη χρήση θερμικών καμερών, οπτικών ινών δόνησης, υπέρυθρων και μικροκυματικών δεσμών, ανιχνευτών κίνησης και άλλου ειδικού εξοπλισμού. Το υψηλό όμως κόστος αυτών των λύσεων, δεν τις καθιστά προσιτές για την πλειοψηφία των εγκαταστάσεων. Επίσης, δεν επιλύεται το πρόβλημα της εύκολης αναζήτησης συμβάντων στο καταγεγραμμένο video.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η HIKVISION ανέπτυξε τη νέα τεχνολογία AcuSense, που βασίζεται σε αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης βαθιάς εκμάθησης (deep learning) και μπορεί να ταξινομεί και να ταυτοποιεί τα αντικείμενα που εμφανίζονται στην εικόνα, όπως τον άνθρωπο, τα οχήματα, τη βροχή, το φως, τα φύλλα, τα ζώα και ούτω καθεξής. Από τον μεγάλο αυτό όγκο πληροφοριών, το AcuSense μπορεί να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και τα οχήματα, φιλτράροντας ψευδείς συναγερμούς, που θα είχαν προκληθεί από άλλα, μη απειλητικά κινούμενα αντικείμενα. Επιπρόσθετα, η αναζήτηση στις καταγραφές γίνεται πολύ πιο γρήγορα καθώς το σύστημα είναι σε θέση να εξάγει πληροφορίες για τον άνθρωπο και το όχημα από τη ροή του video.

Η τεχνολογία AcuSense υλοποιείται με πολύ ισχυρούς επεξεργαστές στα νέα καταγραφικά Turbo HD 5.0 AcuSense καθώς και στα NVRs AcuSense, ενώ οι κάμερες μπορεί να είναι κοινές αναλογικές (Turbo-HD) ή απλές IP αντίστοιχα. Τα καταγραφικά AcuSense ξεχωρίζουν από την κατάληξη “/xS” στην ονομασία του μοντέλου, όπου το x είναι ο αριθμός των καναλιών (καμερών), που υποστηρίζονται για λειτουργία deep learning.

Στην περίπτωση των NVRs, ο αριθμός αυτός θα μπορεί να επαυξηθεί περαιτέρω, ως την τελική δυναμικότητα καμερών του NVR, με τη χρήση επιπρόσθετων IP καμερών AcuSense, που θα είναι διαθέσιμες στο επόμενο διάστημα.

 

Πίσω στη λίστα